2009-ig - Zalai Népfőiskolai Egyesület

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

ZNE a médiában > Újságok > Zalai Hírlap

ZALAI HÍRLAP ARCHÍVUM

Folyamatosan bővülő adatbázisunk a Zalai Hírlapban megjelent cikkeket tartalmazza:
(a képek forrása: www.zaol.hu)



A szovjet lágervilágról

2008. október 14., kedd 04:24
Zalaegerszeg (haa) - Múltidéző, de aktuális tanulságokkal teli előadást hallgathattak meg a megyei büntetés-végrehajtási intézet fogvatartottai a Zalai Népfőiskolai Egyesület tegnapi rendezvényén.

Folytatásra érdemes

2008. július 22., kedd 04:29
Zalaegerszeg (haa) - Képzéseket és rendezvényeket vinni az intézet falai közé, hogy a fogvatartottak hasznosan töltsék idejüket, s jobb eséllyel illeszkedjenek vissza a társadalomba. E célt szolgálta a Zalai Népfőiskolai Egyesület napokban véget ért börtönprogramja.

Sikeresen zárt a börtönprojekt

2008. július 21., hétfő 10:26
Zalaegerszeg - Lezárult a több mint egy évig tartó börtönprojekt. A Zalai Népfőiskolai Egyesület pályázati támogatás révén többek között kulturális műsorokat, ismeretterjesztő előadásokat és képzéseket vitt a börtön falai közé.

Felnőttek képzése, oktatása

2008. május 20., kedd 04:28
Zalaegerszeg (haa) - Az élethosszig tartó tanulás népszerűsítése, az EU-s elvárások ismertetése céljával szervez konferenciát a Zalai Népfőiskolai Egyesület.

Értékeket visznek a falak mögé

2008. május 03., szombat 04:27
Zalaegerszeg (haa) - Szökellve járják be a körlet rideg folyosóját, a ritmusra libbenő tarka-vidám szoknyák takarásában kopogva veri cipőjük a vérpezsdítő ütemet. Szenvedéllyel, örömmel táncolnak, szívből mosolyognak. Őszinte a taps is.

Még feketén is nehéz

2008. április 23., szerda 04:27
Zalaegerszeg (ag) - Manapság sokak számára nem könnyű megtartani a munkahelyüket, ennek elvesztése után pedig nehéz visszakerülniük a munka világába. Ez halmozottan igaz azokra, kik valamely botlásuk miatt az igazságszolgáltatással kerültek kapcsolatba.

Majd félezer pályázat

2008. március 27., csütörtök 04:27
Zalaegerszeg (haa) - A szociális szövetkezetek megalapításának, működtetésének támogatására az Országos Foglalkoztatási Közalapítány tavaly októberben írt ki pályázatot, amelyre (messze felülmúlva a várakozásokat) 444 projektterv érkezett.

Dráma a falakon túl

2008. január 22., kedd 04:28
Zalaegerszeg - Kíváncsiság a sorsos arcokon, sehol egy pisszenés, kemény tekintetek vizslatják érdeklődve a színészt. Különleges az efféle élmény, itt, a fegyelem és rend szigorú világában.

Rács mögött a színészek

2008. január 21., hétfő 16:00
Zalaegerszeg - Csaknem két órát töltöttek a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet falai között a Hevesi Sándor Színház színészei hétfőn délután.

Új vállalkozási forma, szociális célkitűzéssel

2008. január 19., szombat 04:27
Zalaegerszeg (haa) - A tegnapi tájékoztató konferencia telt háznyi résztvevője, és az előadóknak címzett kérdésözön is jelzi, hogy kiemelt érdeklődés övezi a szociális szövetkezetek létrehozását.

A helyi igények hívják életre

2008. január 10., csütörtök 04:28
Zalaegerszeg - A munkanélküliség csökkentését, a hátrányokkal bíró társadalmi csoportok egzisztenciájának megteremtését is célul tűzi az európai mintára szervezett szociális szövetkezetek működését szabályozó törvény.

Orgonákról a börtönben

2007. december 04., kedd 04:25
Zalaegerszeg (haa) - Hajdók Judit orgonaművész, a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal munkatársa tartott vetített fényképes előadást a Zala Megyei Bünte ...

Nótaszó és népi tánc a rácsok erdejében

2007. szeptember 25., kedd 04:27
Zalaegerszeg - Egy röpke órára jókedv, mulatós hangulat és dalos-táncos kavalkád költözött a megyei büntetés-végrehajtási intézet körletének amúgy komor falai közé. Szüreti népszokásokat bemutató kulturális műsor várta a fogvatartottakat a Zalai Népfőiskolai Egyesület szervezésében.

Rács mögé kerülnek

2007. szeptember 24., hétfő 13:13
Egy időre börtönbe vonulnak egy zalai táncegyüttes és egy népdalkör tagjai: a két csoport ugyanis kulturális műsort ad a Zala Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben.

Gyerekzsivaj a tájházban

2007. augusztus 10., péntek 04:29
Kávás - Nem az a céljuk, hogy visszahozzák a múltat, de fontosnak tartják, hogy megőrizzék, továbbadják az értékeket. Ennek megfelelően már második hete gyerekzsivaj tölti be a település zsúpfedeles tájházainak környékét. Az ifjak látható mód jól megvannak a technika modern vívmányai nélkül is.

Képzés és testmozgás

2007. május 19., szombat 04:22
Zalaegerszeg (haa) - A héten újraindult a Zalai Népfőiskolai Egyesület sikeres börtönprojektje , a fogvatartottak és büntetés-végrehajtási intézetből szabadulók reszocializációját segítő program.

Vissza az életbe

2007. január 31., szerda 04:29
Zalaegerszeg - A múlt hét végén rendezett konferenciával lezárult a Zalai Népfőiskolai Egyesület börtönprogramja, a Vissza a társadalomba nevű projekt.

A hazaszeretet ereje

2006. november 07., kedd 04:29
Zalaegerszeg (haa) - A megyei büntetés-végrehajtó intézetben rendezett megemlékezést 1956 forradalmáról a Zalai Népfőiskolai Egyesület tegnap délután. A fogvatartottak zalai 56-osoktól hallhattak előadásokat.

Korábbi cikkek sajnos nem érhetőek el www.zaol.hu archívumban, azonban ajánljuk figyelmébe Zalai Kapocs korábbi számait:
Zalai Kapocs 1988-2004, illetve Zalai Kapocs 2005-től napjainkig.


 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz