„Az én EU-m” projekt általános célja, hogy növelje az EU-s állampolgárok, különösen a fiatalok elkötelezettségét és demokratikus részvételét az EU fogadó országok politikai, polgári és demokratikus életében, mégpedig az aktív, demokratikus részvételi lehetőségek, azok módjának, eszközeinek előmozdításával.

A projektben három szervezet vesz részt a lengyel Alternatív Oktatási Kezdeményezések Alapítvány ( Bielsko-Biala) az olasz Szociális Szövetkezet (Ancona), és a Magyar Népfőiskolai Társaság (Budapest). A projekt programjáról részletesebb rövid ismertetőt itt olvashatsz.

A partnerek készítettek egy online kérdőívet ( pár perc alatt kitölthető) amely kisérletet tesz, hogy összegyűjtse a bevált gyakorlatokat és sikertörténeteket az uniós polgárok társadalmi és politikai tevékenységéről a befogadó országokban. Elérhető magyarul az alábbi linken. Kitölthetik mindazok, akik részesei voltak mobilitásnak ( munkavállalási, tanulási, önkéntes szolgálat) vagy ilyenre készülnek, akár itthon élnek, akár valamelyik EU-s tagországban. Ha van Magyarországon tartózkodó külföldi ismerősöd a kérdőív angolul is rendelkezésre áll.

HU: https://it.surveymonkey.com/r/B7TYMXJ

EN: https://it.surveymonkey.com/r/B7D7NM5
PL: https://it.surveymonkey.com/r/B7JSQGM
IT: https://it.surveymonkey.com/r/BVHXST8

A kutatás eredményeit közzé tesszük a projekt honlapján, és a Magyar Népfőiskolai Társaság honlapján (www.nepfoiskola.hu) megvitatjuk az országos fórumon!A fórumokra 2018-ban kerül sor : Lengyelországban / Olaszországban / Magyarországon!

Szeretnéd megtudni a kérdőív eredményeit?
Részt vennél a nemzeti fórumon?
Hagyd meg a e-mail címedet!!!
Lásd a „kapcsolatnál” a honlapon a mi elérhetőségünket: mnt@nepfoiskola.hu

Részt vennél az ifjúsági fórumon?
Add meg az e-mail címedet

Ha az interjú kérdésekre is hajlandó lennél válaszolni, annak nagyon örülnénk, mellékljük az interjút kérjük “Az én EU-m” jelzéssel a  mnt@nepfoiskola.hu e-mailre elküldeni. Egy-egy kérdésre rövid pár szavas, vagy mondatos választ várunk. Az interjút itt találod.

Határidő? Nincs, állj neki most rögtön, az egész pár perc. Április végéig tartjuk nyitva a válaszok fogadását. A vélemények gyűjtése egy kicsit verseny is a nemzetközi partnerségben, s szeretnénk, ha minél több és értékesebb magyar választ is összesíthetnénk. Küldd el barátaidnak,ismerőseidnek is. Ha kérdésed van írj nekünk.

Üdvözlettel:

Az “én EU-m” magyar team nevében

Mihályfi Márta
Szigeti Tóth János

Mellékletek:

  1. Rövid ismertető a projektről
  2. Interjú