Berlin Fibs

(2018. január 31 – február 2.)

Európai agytröszt a felnőttkori tanulásért (HOFE Europe) Berlinben tart munkamegbeszélést a FIBS kutatóintézetben. Oda utazom szerdán.

fibsA FIBS, Oktatási és Szociális Ügyek Közgazdaságtudományi Kutatóintézete, Forschungsinstitut für Bildungs- und Sozialökonomie http://www.fibs.eu/ az interdiszciplináris kutatás és tanácsadás intézet az oktatás, a szociális ügyek, a munkaerőpiac és a demográfia gazdasági vonatkozásairól.
A FiBS ügyfelei szövetségi és állami szintű minisztériumok, parlamentek, politikai pártok, szakszervezetek, munkáltatói szövetségek, alapítványok, szakmai szervezetek, óvodák, óvodák, iskolák, egyetemek és más oktatási és képzési intézmények, vállalatok. Az Európai Bizottság, a nemzetközi bankok és szervezetek, például a Világbank, az Ázsiai Fejlesztési Bank, a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet, valamint a nemzetközi fejlesztési segélyszervezetek. A FIBS 1993-ban jött létre, igazgatója Dr. Dieter Dohmen.

Berlin FibsA HOFE Europe megbeszélés témája a felnőttkori tanulás finanszírozása lesz. Egyebek között megismerkedünk a FINALE projekt eredményeivel is. A 2013-tól a felnőttkori tanulás finanszírozására létrehozott munkacsoport eredményei alapján a Finale projekt a felnőttkori tanulás finanszírozásának számos aspektusát vizsgálta. A projekt különböző eszközöket és mutatókat fejlesztett ki, amelyek helyi, nemzeti és európai szintű érdekképviseletre is felhasználhatók. Remélem lesz mondanivaló.